Geen nieuwjaarsduik 2021 in Zandvoort; duik niet in de zee

Hoewel 2021 nog even op zich laat wachten laat de stichting Nieuwjaarsduik Zandvoort weten dat de traditionele Nieuwjaarsduik op 1 januari 2021 helaas niet doorgaat. Ten tijde van deze coronapandemie zien de stichting en de Gemeente Zandvoort geen mogelijkheid om de populaire Nieuwjaarsduik veilig te organiseren voor haar deelnemers. In andere jaren
trekt de Nieuwjaarsduik in Zandvoort duizenden bezoekers uit de hele regio.

Nu de Nieuwjaarsduik niet doorgaat zijn er ook geen reddingsdiensten aanwezig op 1januari, die normaal gesproken zorgen voor de veiligheid van de nieuwjaarsduikers. Hetwordt dan ook zeer dringend afgeraden om alsnog op 1 januari de Noordzee in te duiken. Dit zal namelijk zeker niet zonder risico zijn, gezien de lage temperatuur van het water en mogelijke gevaarlijke stroming.

De stichting hoopt net – als iedereen – op betere tijden waarin op een verantwoorde manier de duik kan worden organiseren, met de gebruikelijke kop snert achteraf. Op dit moment worden alternatieven overwogen. Houd daarom de facebookpagina en de website van de Nieuwjaarsduik Zandvoort in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *